top of page
_DSF8333.jpeg

Història del club

Per escriure la història del nostre C.E.B. Sant Jordi, cal recordar la de l’Escola Nª Sra. Montserrat, perquè durant els últims 60 anys el club i el col·legi han fet el seu camí conjuntament.

Consultant arxius i documents, del museu de Rubí i de la Parròquia de Sant Pere, hem trobat que en el segle passat, a l’any 1922, el Dr. Guardiet funda, en els terrenys actuals de l’Escola i del Sant Jordi, el Casal Popular de la Parròquia de Sant Pere de Rubí.

En els anys següents, d’aquest Casal varen néixer diverses entitats: Museu , Biblioteca, Grup Fortitut de teatre, Schola Cantorum de cant coral, Esbart Dansaire de Rubí i també la JACE, Joventut d’Acció Catòlica Esportiva, equip de bàsquet precursor de l’actual C.E.B. Sant Jordi.

A l’any 1930, el Casal Popular es traslladà a l’actual emplaçament, perquè l’Escola Nª Sra.

 

Montserrat pogués donar lloc a més alumnes, per cobrir la manca de places escolars a Rubí. En el pati de terra de l’escola, paral·lel a la Ctra. de Sant Cugat (actual carrer Cervantes), s’hi van instal·lar les clàssiques porteries de peus arcats de ciment armat, taulers de fusta amb cistelles de bàsquet, per la pràctica d’aquest esport pels alumnes de l’escola i pels jugadors de la JACE.

SANT-JO9.jpeg

Després de la guerra civil (1936-39), i passats els anys foscos de les dècades dels 40 i 50, en els que només es practicava gimnàstica amb professors de la Falange Española, a l’any 1959 Mn. Miquel Rubio anima a formar un equip de bàsquet per entrar en la lliga organitzada pel bisbat de Barcelona, naixent així el C.E.B. Sant Jordi, primer només amb nois i després també amb un equip de noies. Al 1963 el succeí Mn. Jaume Torrent, amb igual empenta i il·lusió.

Al començament es jugava en el camp de terra, tenint-se que marcar les ratlles del camp amb una regadora de calç, abans de cada partit. Per això a l’any 1965 la Parròquia de Sant Pere, junt amb l’Escola Nª Sra. de Montserrat i el C.E.B.

Sant Jordi, van veure la necessitat de pavimentar aquest pati, per fomentar encara més l’activitat esportiva del bàsquet i poder-la desenvolupar en un camp reglamentari per les competicions de la Federació Catalana de Bàsquet. L’enrajolament es va fer amb una gran participació de tot el poble mitjançant la compra simbòlica de rajoles, seguint un plànol de la pista penjat a l’entrada de l’església de Sant Pere.

Des de l’any 1975, amb la recuperació de la democràcia, el C.E.B. Sant Jordi ha col·laborat estretament amb l’Ajuntament de Rubí, en l’organització dels jocs escolars entre els nens i nenes de les escoles públiques i concertades de la ciutat, degut a la situació privilegiada de les instal·lacions en el mateix centre de Rubí.

entrada_pintor_coello.jpg

A principis dels anys 90 es va anar pensant en cobrir la pista, per solucionar els problemes de jugar a la intempèrie, depenent de les inclemències del temps. Així es va demanar a diferents arquitectes rubinencs idees pel projecte, sent l’arquitecte P.J. Tabueña, el que va trobar la solució de fer la pista transversal al c/ Cervantes i semisoterrada dins del pati de l’escola , doblant la superfície de joc al aprofitar la coberta del pavelló com a pista exterior a més de la pista interior soterrada.A l’any 1995 la Direcció General de l’Esport, concedeix la subvenció, que farà possible construir el pavelló actual, amb la col·laboració també de la Diputació i l’Ajuntament de Rubí.

 

Durant l’any 1997 es fa l’estructura, que al mateix temps fonamenta l’ampliació de l’Escola Nª Sra. Montserrat. Finalment als anys 1999 i 2000 s’acaben la pista i els vestidors, celebrant-se el primer partit debàsquet en el flamant pavelló, el dia 30 d’abril de l’any 2000.

DSF2102-1024x683.jpeg
bottom of page